17.11.2015

Valonkaupunki 2015: work in progress

Hyytävällä kiirellä saatiin kasattua oma fantasialintu viimeiseen malliinsa, vaikka muutama pieni yksityiskohta jäi pois ja alkuperäisiä suunnitelmia piti muuttaa tilanteeseen toimivaksi.
Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen ja niin taisi olla vierailijatkin sillä kolmas sija tuli meidän ryhmälle ja linnulle yleisöäänestyksessä.

Aloitin linnun kallon muotoilun rautalankakehikolla jonka päälle aloin laittamaan paperimassaa. Suurin osa liima-vesiseosta. Valmis kallo maalattiin valkoiseksi, päälle tuli lakkaspray ja kynsilakalla kimaltelevia kuvioita.
 


Saatiin puutuki kiinni pölkkyyn ja sen jälkeen alkoi linnun luiden rakentaminen. Puutukeen porasimme reikiä joista meni rautalanka läpi ja rautalankaa tukemaan laitoimme muoviputkea, jota lojui ylimääräisenä nurkissa. Putken päälle laitoimme kerroksittain sanomalehteä ja paria ja kiinnitys tapahtui liisterillä.
 Tässä ohella tein jättimäistä paperimassaketjua jolla lintu olisi kahlittuna jättilukkoonsa.


Luuranko maalattiin tietysti valkoiseksi ja lisänä olleesta muoviputkesta tehtiin linnun pyrstö, joka spraymaalattiin oranssihtavaksi ja siihen maalattiin valkoisia raitoja.
 Sitten oli jalkojen vuoro, jotka nekin on paperimassasta tehty.
Luonnoskuva hieman keskeneräisenä


  
Melkein valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti