14.12.2015

Happovärjäys

Viikko 47 ->
Uutena aiheena tuli eteen lankojen värjäääminen eri tavoin. Ensiksi kokeilin happovärjäystä ja tarkemmin vielä seisotusvärjäystä.
Olisi seuraavaksi tulossa kudontaa joten hyvä tilaisuus värjätä itse lankaa suoraan käyttöön. Suunitteleilla olisi tehdä kaulahuivi raesidoksella ja samalla testata miten kirjavaksi värjätty lanka toimii parina yksiväriselle alla olevan sidoksen kanssa.
Lankamäärän mukaan laskettiin liemisuhteet ja käytettävät aineet ja sen jälkeen pata kuumenemaan.
Seisostusvärjäyksessä langat jätettiin yön ylitse imemään väriä ja kattilaa ei saanut liikuttaa jottei värit sekottuisi liikaa keskenään vaan tulos jäisi kirjavaksi.

Otin väreihin ispiraatiota uudesta 212 valotusajalla otetusta kuvasta Orionin tähdistöstä
tarkoitus oli saada sävyjä punaisesta, sinisestä ja violetistä.VäriaineetRaita kerrallaan värien lisäystä
Seuraava kerros lankaa päälleJa lisää väriä

Varovaista sekoittamistaSitten vain yöksi seisomaanTässä on lopputulos
 Tässä kaikki langat värjäyksen jälkeen. Punaise ja siniset jäivät osin ehkä hieman jyrkiksi ja muutamia valkoisia kohtia jäi, mutta muuten olin tyytyväinen tulokseen. Tässä on puolet kudontaan tarvittavista langoista eli loimi ja kuteita. Seuraava vaikea homma oli etsiä sopiva yksivärinen lanka näiden kaveriksi.


2 kommenttia:

  1. Ihania lankoja, olen myös itse innostunut kovasti lankojen värjäämisestä, ja haluaisin kokeilla tuota seisatus värjäämistä. Harmikseni todella vähän on tietoa missään. MM. tekniikoista ja väriaineista :/ joten tämö oli todella mielenkiintoinen aihe :)

    VastaaPoista
  2. Ihania lankoja, olen myös itse innostunut kovasti lankojen värjäämisestä, ja haluaisin kokeilla tuota seisatus värjäämistä. Harmikseni todella vähän on tietoa missään. MM. tekniikoista ja väriaineista :/ joten tämö oli todella mielenkiintoinen aihe :)

    VastaaPoista