20.2.2017

Joulumyyjäiset

Jyväskylän amattiopisto oli mukana Forumin joulumyyjäis-tapahtumassa 2016 vuoden lopulla.
Osalla opiskelijoista on omat Ny-yrityksensä, mutta itse olen yli-ikäinen moiseen. Liityin yritysjakson osana osuuskuntaan ja olen sitä kautta saanut myydä tekemiäni käsitöitä.
Muutama muukin vuosikurssilainen on samaisessa osuuskunnassa ja pidimme yhteiset myyntipöydät tapahtumassa.

Tuotteiden suunnittelu ja toteutus alkoi. Loppu vuosi oli todella kiireinen ja melkein kaikki yksityiskohdat ovat jääneet unholaan. Ideani kuitenkin pohjautuivat jouluun ja pienten lahjojen hankkimiseen. Mitään suurempaa en halunnut alkaa toteuttamaan sillä pieni tuote on kätevä ottaa matkaansa ja helppo laittaa esille.

Neulahuovutus oli kätevä valinta koristeisiin ja ajattelin myös tehdä pannunalusia kutomalla. Kudonnan suunnitelmat olikin vaikeimmat ja olisi vaatinut paljon enemmän kokeilua ja testausta kokonaisen tuotesarjan tekeminen. Sain juuri ja juuri jokusen pannunalusen tehtyä ja ideaa voi myöhemmin jatkojalostaa.

8 kuvipolkusta ja lisänä palttina


Onnistuin kadottamaan kuvat valmiista pannunalusista, mutta eipä niissä paljoa eroa enää yläpuolisiin ole. Päärmeet on käännetty ja ommeltu kiinni.
Koko on 16cm x 16cm

Huovutettujen koristeiden suhteen etsin inspiraatiota netista ja löysin muutamia kuvia joista päädyin kehittelemään omia otuksiani. Tarkoitus oli tehdä jouluun sopivia eläimiä, jotka ovat myös suloisia ja persoonallisia.
Yleensä luonnostelen ja piirän malleja, mutta tällä kertaa ne syntyivät ihan päässä pyöreitellyistä ideoista.
Osa on roikkuvia koristeita ja lisäksi on magneetteja.

Aluksi suunnittelin otukset satiininauhaan roikkumaan, mutta palautteen myötä vaihdoin tilalle vähemmän näkyvän kalalangan.
Myyjäisissä

Tämän jälkeen tein myös tilaustyönä kolme koristetta joiden mallina toimi asiakkaan koira.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti