26.9.2016

Valopuu

Koulun avajaiset ja Jyväskylän Valonkaupunki-tapahtuma saapuivat samoihin aikoihin. Saimme tehtäväksi toteuttaa omalta alalta teokset joidenka aiheena oli valo ja varjo.

Ensimmäiseksi piti toteuttaa luonnoksi, pohtia teemaa ja hakea inspiraatiota ympäristöstä eri menetelmin.
Omalla kohdalla puut ja oksat herättivät kiinnostuksen varjojen luomiseen. Otin koulumatkalta kuvia muutamista paikoista.













Piirtelin muutamia luonnoksia puusta jonka haluaisin toteuttaa ja ideakin syntyi melko nopeaan siihen asti minkä halusin tehdä valmiiksi.
Idea oli luoda puu jonka keskustassa olisi valopallo ja varjot heittäytyisivät oksiston lävitse ympäristöön.

Olin sattunut ostamaan vaahtomuovin jämäpaloja ja sain siitä hyvän alusta. Seuraavaksi mietin rungon koostumusta ja valojen asettamista puuhun, kun silmään osui pringless-purkki. Enää ongelmana oli vaahtomuovin keveys. Tämän ratkaisin ostamalla liimapuulevyn palasen jonka sahasin oikean kokoiseksi ja upotin vaahtomuovin sisään. Liimasin sen paikoilleen ja toisen reiän tekemällä sain purkin liimattu puulevyyn joten koko rakennelma oli hyvin tuettuna.










Pohjaksi tein sammalikon ja aloin suunnittelemaan juurakkoa. Sen jälkeen neulahuovutin rungon ohueen levyvanuun kiinni.













Rungon liimasin purkkiin ja sen jälkeen taivuttelin rautalangasta tukevan rangan oksille. Päällystin ne langalla ennen huovuttamisen aloittamista jotta hovutusneula ei ottaisi niin pahasti osumaa metallista, eikä katkeaisi.
Virkkasin perus verkkopallon keskelle ja kovetin sen liimalla.











Lehdet leikkasin ja pyörittelin kahdesta eri värisestä kreppipaperista jotta valo siivilöityisi niiden lävitse. Lehdet on liimattu piippurassiin kiinni ja sitten kiinnitetty oksiin.
Viimeistelin maata, lisäsin sieniä ja kiviä niin sitten olikin koko homma valmis.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti