6.4.2017

Tuotteensuunnittelun näyttö, osa 2Reilun 8 metrin loimi työstettävänä puihin

 
  

 Ensimmäiseksi oli tarjoitus tehdä kokeilua eri lakanakankaiden sävyjen sopivuudesta, sekä katsoa miltä suurennettu kuvio todellisuudessa näyttää. Kuvio pelitti oikein hyvin, vaikka onkin erilainen verrattuna aikaisempaan josta sen muokkasin.
Väreistä tulikin ihan mukava yhdistelmä joten tein kokeilusta varsinaisen ensimmäisen maton. Yksi ainut väri oli sellainen jonka päätin jättää kokonaan pois muista matoista sillä se oli liian tumma verrattuna kuteeseen ja kuvio hävisi.
 Seuraavana tuli oranssi matto. Tasainen oranssi jonka jälkeen oranssivalkoinen ja sitten keltavalkoinen ja näitä toistin läpi maton raitoina.Yksi mallikerta on noin 15cm pitkä

 Seuraavaksi tein vihreän maton. Sama idea kuin oranssin kanssa, mutta tällä kertaa kuteina oli kaksitasaista vihreää ja pirteyttä tuomassa vihreäkirjava lakanakude.

 Seuraava idea oli tehdä matto vain kahdella värillä, mutta pienen pätkän kudottua huomasin ettei se vain toimi valitsemillani väreillä. Kontrasti oli liian suuri ja kuvio hukkui sinne sekaan. Raitojen koon muuttaminen ei asettunut mallikerran kanssa yhteen sillä matosta olisi tullut epätasapainoinen.Täyti mennä tonkimaan kudekätköjä ja yhdistellä värejä kunnes sopiva kombinaatio löytyi.
Kolmanneksi väriksi tuli aikaisemmassa vihreässä matossa ollut kirjava lakana. Siinä on sopivasti punaista ja vihreää joten sopii jälleen piristävänä lisänä mukaan. Neljäs valittu oli violettiin taittuva hieman kirjava pussilakanasta leikattu kude. Tämän maton jälkeen aloin tekemään toista punasävyistä mattoa ja pienen kokeilun, sekä mallailujen jälkeen päädyin tekemään jälleen kolmen värin yhdistelmällä maton minkä olin punnitusvaiheessa ajatellun. Jotenkin kolmen toisto tuntui toimivan näissä erittäin hyvin ja samalla säilyy yhteinäisyys.Raitavaihtoehdon sommittelu
Viimeinen matto oli sinivihertävä ja tässä oli myös alunperin yksi väri enemmän, mutta tiputin määrän kolmeen ja menin samalla tummemmasta vaaleampaan jaksoituksella kuin lähes kaikissa matoissa.

Lopussa tukki oli aivan pulleana matoista ja ei olisi enää juurikaan mahtunut lisää tavaraa siihen.
Koko pötikkä painoi valtavasti, kun sitä otti irti puista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti