19.8.2015

Kooste ensimmäisestä kouluviikosta

Ensimmäiset päivät olivat tuttuun tapaan ihmettelyä, odottelua ja yleistä järjestäytymistä.

Kivääritehdas miljöönä itsessään oli mielenkiintoinen kokemus. Siinä se aina on ollut ihan keskustassa kiinni, mutta ei ole sen lähemmin tullut käytyä. Asetehdas ei ole mieluisa ajatus toimintasa vuoksi, mutta vanha arkkitehtuuri on aivan ihanaa, niin jykevää ja kestävää. Ja onhan rakennuksella paljon positiivisempaa toimintaa takanaan ja historiaa ainakin.
Vietämme täällä alun opiskelusta, kunnes oma koulu valmistuu kokonaan.

Kaikki ryhmät ovat vielä sekaisin keskenään. Tutustutaan toisiimme ja eri aloihin pajajaksojen kautta. Ensimmäisinä päivinä vierailtiin museoissa. Tiistaina 11.8 pyörähdettiin Suomen käsityön museossa, jossa saimme tehtäväksi piirtää jokin yksityiskohta tai elementti mikä eniten kiehtoi itseään.
Näitä sitten käytiin lävitse "koululla" ja koottiin kaikki piirokset seinälle.

Valitsin Juuret Syvällä - Deep roots nimisestä näyttelystä tälläisen hauskan lintumaisen hahmon, joka roikkui seinällä jäniksen ja karhun kanssa.
Pidin siitä miten oli yhdistetty eri materiaaleja ja toteutettu aivan omanlaisensa otus. Keho oli kangasta, siivet sulista ja jalat puun oksista.


Tekijä Joyce K, Michigan

Värietty versio jäi koulun kaappiin. Saatiin kaapit eli kun ajattelin postata blogiin kuvia niin kaikki materiaali on muualla. Pitänee päivitellä myöhemmin kuvat mukaan.
Kuvasin myös museoissa, mutta niitähän ei saa jakaa netissä.

Keskiviikkona 12.8 vierailtiin Keski-Suomen museossa.
Olimme tätä ennen puhuneet ornamenteistä ja nyt oli tehtävänä etsiä ja piirtää mieleisiä muotoja ja yksityiskohtia, joista sitten toteutamme oman ornamenttimme.

(kuvittele luonnospiirokset tähän)
Edit: Kuvat tulevat nyt:


Museon aulasta löytyi tämä hieno virkattu taideteos:


Tekijä Outi MartikainenPerinteinen juustomuotti löytyi museon aulan myymälästä. Tekisi mieli ottaa projektiksi tälläisen valmistus, joskin hieman isompaa muottia kaipailisin käyttöön.
Näyttelyn vitriinistä löytyi samanmoisia oikeassa käytössä jo olleita ja sen kyllä huomasi.

Torstaina 13.8 aloitimme aamun esittelemällä ornamenttimme ja siirryimme pihalle niitä toteuttamaan.
Taisteluaseina oli katuliidut ja paikkana kivääritehtaan hieman epämääräinen parkkipaikka-alue aivan vr:n radan vieressä. Muuta paikkaa ei saatu, eikä lupaa käyttää järeämpiä värejä. (ehkä syystäkin..?)
Tarkoituksena oli totetuttaa jokaisen nauhaornamenttikuvio asfaltille siten, että jokaisen työ yhdistyy aina seuraavan teokseen jne. eli parkkipaikan lävitse halkoo yksi yhtenäinen ja moniulotteinen kuvio.


Alla omat tuotokseni.
Tämä kirjava on se varsinainen luonnoksen pohjalta tehty ornamentti. Sinä yhdistyvät museosta löytyneiden kolmen esineen muodot. Viitasaaren jousen kaari, samaisen jousen nuoli, sekä ympyröinä neidot kaulakäädyt.
 Oman kohtani väliin jäi mystinen musta-aukko johon ei kukaan imeytynyt piirtämään ja itse kun olin kauan aikaa valmiina ollut niin aloin sitten piirtämään lisää. Ilman sen suurempaa suunnittelua kuvio meni suttuiseksi, mutta laajempi väriskaala sai koko homman näyttämään edes hitusen järkevämmältä. Piti vielä kolmaskin tehdä, kun tyhjää tilaa vaan jäi ja jäi maahan.
Yllättävän kirkkaat värit noissa liiduissa oli ja tumma tausta tuo mukavan kontrastin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti