24.8.2015

Pajakierrokset: Puu 1/3

Perjantaina 21.8 vaihtui paja ja päädyin puulle.
Ensimmäisenä tehtävänä oli vuolla puukolla palista propelli tikun päähän. Käsien välissä pyörittämällä se lähtee lentoon.

Ammuaurinko paistoi suoraan silmiin joten siirryin tilan varjoisamman työpöydän ääreen. Kuvista kuitenkin tuli omaan makuun tunnelmallisia.
Tekoprosessi oli pitkälti puukolla vuolemista ja sitten vain paljon hiomista lopuksi + päädyt vielä pyöristettiin. Puu on haapaa.


Valmis propelli

Seuraavaksi sitten sai vapaasti valita ja keksiä, että mitä seuraavaksi tekisi. Olisi vielä kaksi päivää kulutettavana puupajalla.
Aikaisempi ryhmä oli tehnyt salaattiottimia, mutta meinannut aika loppua kesken. Ajattelin että voisin tehdä nopean ja helpon eli voiveitsen. Viimeksi tein sellaisen yläasteen puutöissä, mutta koira meni syömään kyseisen version. Oli jäänyt pöydälle käytön jälkeen ja seuraavan kerran se löytyi lattialta aivan silppuna.

Puuvarastosta löytyi leppäkapula johon piirtelin suunnitelmia ja opettaja ystävälliseti kävi leikkamaassa muodon koneilla. Itse olen aina kammoksunut vannesahojen ym. käyttöä.
Puukolla ja muilla käsivälineillä työstäminen on mukavempaa.

 Muoto lähti lopulta puusta itsestään, mutta on se melkoisesti muuttunut matkan varrella. Hieman tikarimainen tästä kuitenkin on tulossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti